Dice

Epleakevitt

EPLEAKEVITT

 

Egge Gård Epleakevitt er laget på Liereple, villkarve fra Lågendalen og vann fra Øksenebekken.

Øksenebekken inneholder mye mineraler og salter som demper alkoholpreget, samtidig gir det en frisk ettersmak.

Egge Gård Epleakevitt lagres på håndlagde franske eikefat fra Tronçais, tidligere er benyttet til Egge Eplebrennevin.

Akevitten får dermed en lekker gylden farge, den er balansert og smaker fantastisk godt til svinekjøtt.

Prøv Egge Gård Epleakevitt alene, eller med øl.

Nydelig til svinekjøtt, gjerne med epler og svisker eller pinnekjøtt og kålrotstappe.

Vi anbefaler Egge Gård Epleakevitt på det sterkeste til julemat. Server den romtemperert, slik kommer aromaen og smaken tydeligst frem.

 

 

INNHOLD OPPSKRIFT
Etanol produsert på norske poteter «Eplekarve Frappe»
Eple 1/2 eple i store biter
Villkarve ca 1 cl sukkerlake
Alkohol: 40 % saft fra en limebåt
Emballasje: 0,5 l Rist alt godt sammen og sil over et whiskyglass med knust is