
LIERSIDER
MUSSERENDE SIDER
Egge Gård Liersider lages på aromaepler fra Lierområdet.
Eplene presses og legges på tank med tilsetting av kulturgjær. Deretter tappes den over på flasker der sideren andregangs gjæres.
Dette er den tradisjonelle franske måten å lage sider på, også kalt champagnemetoden.
En eksklusiv og krevende metode som gir en smaksrik sider med små elegante bobler.
Liersider er frisk, søt og med et flott eplepreg.
Et godt alternativ for den som liker musserende drikke.
Liersider passer perfekt som aperitiff, og er også utmerket til lette forretter, salt mat og fisk.
Serveres kald 6–8 °C i champagneglass.
INNHOLD | OPPSKRIFT |
Eple | Lier Spritzer |
Alkohol: 11 % | Knus noen bringebær og litt mynte lett sammen |
Restsukker: 10 g | Fyll opp med Liersider |
Syreinnhold: 6 g | Pynt med myntekvast |
Emballasje: 0,75 l | Server i champagneglass |
