Dice

Kasser
«Som forvalter av en unik arv, har jeg helt siden jeg overtok gården sett potensialet i norsk frukt og bær. Klimaet her i nord gjør at eplene våre får et høyt syrenivå og en særlig frisk smak. Jeg er også opptatt av at vi skal ha en naturlig og bærekraftig produksjon».

-Marius Egge

Egge Gård ligger midt i landbruksbygda Lier, sydvendt med utstikt utover hele dalen. I dag produserer vi ca 250 tonn jordbær i året. I tillegg har vi 30 000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst. Gården drives idag av Marius Egge, som er 11. generasjon. Marius er lidenskapelig opptatt av både mat og drikke, han så tidlig et stort potensiale i den flotte, syrlige norske frukten. Basert på epler fra lokalområdet har Marius utviklet en omfattende og mangfoldig produksjon av både alkohofri og alkoholholdig drikke av høy kvalitet. Vi ønsker alltid å prøve nye metoder og teknikker og vil helst være først ute. Samtidig skal vi også ha en naturlig og bærekraftig produksjon.

Vår historie og geografi

2.2

Vår historie

Gårdens historie, fra urtid til dagen i dag

Les mer
Film om Egge 1.2 .mov.00_00_03_15.Still001

Geografi

Les om de unike dyrknignsforholdene på Egge

Les mer